Incidenti oko borbe poljoprivrednika tko će obrađivati zemljište i u kojem obujmu na području odžačke općine nastavljeni su i prošlog vikenda.

Prema službenim informacijama, prekjučer su upućene ozbiljne prijetnje 39-godišnjem I. Š. s područja Novog Sarajeva koji je u tvrtki “Poljoprivrednik” zadužen za pravne poslove.

– Pravnik je bio na njivi Begluci u Donjoj Dubici kod Odžaka kada se kraj njega zaustavio BMW koji je došao iz pravca sela Prud. Vozač mu se, kako tvrdi on, obratio ozbiljnim prijetnjama – “Past će mrtve glave čim stojevi počnu raditi.Zolje su spremne, past’ će mrtva glava”, priprijetio je nepoznati vozač te se udaljio s automobilom u nepoznatom pravcu. Radnici tvrtke koji su bili na toj parceli osjetili su strah i ugroženost upućenim prijetnjama – kazali su policijski izvori.

U tijeku je potraga za vozačem koji je uputio prijetnje, a o svemu je obavještena dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Orašju koja je naredila provođenje istražnih radnji zbog sumnje kako je izvršeno kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti.

Inače, sukobi poljoprivrednika odžačke općine s tvrtkom koja trenutno obavlja sjetvene radove i lokalnim vlastima traju mjesecima, a nedavno su poljoprivrednici u sukobe počeli uvlačili i maloljetnu djecu, šaljući jednog od njih da živim štitom zaustavi traktor i na taj način onemogući obradu zemlje i sjetvu.

(Srednjabosna.com)