Bosanskohercegovački mladi trojac u ekipi Novog Pazara, Ševkija Resić, Nemanja Dragutinović i Numan Kurdić, igra sjajno ove sezone i srbijanski mediji ne prestaju sa pohvalama ovoj trojici 21-godišnjaka.

Bosanskohercegovački mladi trojac u ekipi Novog Pazara, Ševkija Resić, Nemanja Dragutinović i Numan Kurdić, igra sjajno ove sezone i srbijanski mediji ne prestaju sa pohvalama ovoj trojici 21-godišnjaka.

Resić i Kurdić su u Novi Pazar stigli na posudbu iz FK Sarajevo, dok je Dragutinović stigao kao slobodan igrač nakon što je okončao saradnju sa ekipom Mladosti Doboj-Kakanj. Sva trojica igraju sjajno ove sezone, pa je današnje izdanje srbijanskog Sportskog žurnala posvetilo trojcu naslov:

“Pazarski trio naciljao opstanak”, a još se u opisu dodaje i da je “Bosanskohercegovački mladi trojac postao neizostavan u prvom timu Novog Pazara”.

Ševkija Resić pozvan je u mladu reprezentaciju BiH i odmah je uspio odlučiti kvalifikacioni duel protiv Moldavije pogotkom za 1:0.

“Iskreno, nadao sam se pozivu. Kurdić je po prikazanom možda i više od mene zaslužio da se nađe na spisku, a isto se odnosi i na Dragutinovića. Očigledno da su igre u Novom Pazaru imale odjeka. Teško bi mi palo da sam kojim slučajem izostao, najviše zbog kontinuiteta, redovno sam pozivan u sve reprezentativne selekcije ispod 21 godine. Bio sam u timu do 15, do 17 godina i igrao jako bitnu ulogu. Bila je to prva reprezentacija BiH koja je izborila Evropsko prvenstvo. Još imamo šanse da se u teškoj grupi sa Njemačkom i Belgijom domognemo završnice”, rekao je skromni Resić.

Sva trojica fudbalera pohvalila su kvalitet takmičenja u Superligi Srbije naglasivši da se igra nešto brže nego u Premijer ligi.

“Nisam u Premijer ligi nakupio ogromno iskustvo, ali dovoljno je da mogu da kažem da se ovdje nisam namučio samo sa napadačima najveća dva kluba, već i sa Javorovim i Mačvinim. Nadam se da su i oni sa mnom. Da nismo bili stegnuti u nekim utakmicama i da smo u svim igrali tako dobro prvo poluvrijeme, kao što igramo drugo, bilo bi još više bodova“, istakao je Numan Kurdić.

KOMENTARI

Scsport.ba