Legendarni vozač Moto GP-a Valentino Rossi potvrdio je da će i naredne sezone voziti šampionat.

Legendarni vozač Moto GP-a Valentino Rossi potvrdio je da će i naredne sezone voziti šampionat.

Iako je i sam najavio da će voziti u Petronas Yamahi naredne sezone, ugovor još uvijek nije potpisan i ostalo je da se riješe određene stvari.

„Situacija je ista kao prije dvije-tri nedjelje. Nismo u žurbi, ostalo je još nešto da riješimo sa Yamahom. Trkat ću se 99 posto naredne sezone, taj jedan posto je samo činjenica da ugovor nije potpisan, ali će možda biti u Barseloni za dvije nedjelje“, rekao je Rossi i dodao:

„Moje povlačenje bi bilo velika stvar, mnogi će kliknuti na tu vijest. Mislim da je to i razlog jer se situacija nije promijenila. Mnogo puta sam već istakao da ću se trkati sljedeće sezone, ali je možda zanimljivije da se napiše da se povlačim“.

Rossi je istakao da rezultati u dosadašnjem dijelu sezone ukazuju da veliki broj vozača ima šansu za titulu, da je i on među njima, ali da ga brine to što Yamaha nije dovoljno brza.

„Sve je otvoreno, imam 25 bodova manje od Fabija, ali sam sedmi i mali broj bodova dijeli vozače oko mene. Sve je moguće, dat ćemo sve od sebe. Ono što me više plaši je to što nismo dovoljno brzi, posebno nismo bili u Austriji, ali se nadam da možemo da budemo bolji na drugim stazama. Ovaj šampionat će imati mnogo iznenađenja do kraja, može da ostane otvoren do kraja“, naglasio je ’Doktor’.

KOMENTARI

Scsport.ba