Evidentno je da, ako je iko sačuvao obraz ne samo u BiH nego i u Evropi, to su građani Bihaća, Velike Kladuše, i USK, kazao je za BHRT gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

[embedded content]

Nije bilo većih problema između loklanog stanovništva i migranata, i nije bilo nedostatka solidarnosti kao što neki ombudsmani tvrde. ja samo molim nadlčežne institucije da rade svoj posao, da ga rade brzo i da shvate da grad Bihać nema apsolutno nikakve nadležnosti. Mi smo samo žrtva sa ostalim loklanim zajednicaa i oni moraju brzo i efikasno djelovati.

Fazlić je zamolio i druge lokalne zajednicu u BiH da budu solidarne.

Mi smo svjesni da idu u USK. Mi smo svejsni da neće ostati u Tuzli, Banjaluci, ali ne moraju se ekspresno slati iz Sarajeva, Tuzle, Banjaluke i da dođu za 24h i da im se još kupi i karta.

Bolje je migrante nahraniti jer će ako su gladni opet napraviti neki prekršaj, kazao je on.

Ako nemaju zdravstvenu zaštitu prenijeće neke bolesti. Ako nisu adekvatno smješteni provaliće u vikendicu, kuću, u lovačke kuće i mi smo toga svjesni radimo to tri godine, i jedino što tražimo je razumijevanje i pomoć. Zaista akademska ta neka rasprava , cinizam, sarkazam nama zaista neće pomoći. Razumijemo da treba to raditi sistematski i dugo ali mi trebamo raditi to odmah, večeras.

bhrt.ba