Na adresu naše redakcije pristiglo je pismo nezadovoljnih građana Tuzle, odnosno tuzlanskog naselja Slavinovići. Naime, ova mjesna zajednica spada u urbano područje Grada Tuzla, a prema posljednim podacima broji preko 20.000 stanovnika.

I pored velikog broja domaćinstava ovo naselje, odnosno stanovnici istog, osjećaju se zapostavjeno od strane bankarskog sistema. Naime, prema njihovim riječima, sramotno je da tuzlansko naselje Slavinovići nemaju instaliran ni jedan ATM iliti bankomat niti jedne banke koja posluje u Gradu Tuzla. Kako tvrde, najbliži bankomat nalazi se u naselju Sjenjak čije postojanje stanovnicima Slavinovića ne umanjuje problem.

Najveći problem sa kojim se stanovnici Slavinovića susreću jeste plaćanje računa, odnosno komunalija. Za plaćanje jednog računa elektronskim putem, odnosno putem kartice, banka uzima čak 10 KM provizije. Račune, odnosno komunalije imaju gdje platiti, ali im se ne isplati iste plaćati karticom.

Sa ovim problemom smo upoznali i članove Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Tuzli, koji su nama obećali, ali i stanovnicima Slavinovića, da će kontaktirati sve banke koje posluju u Gradu Tuzla u nadi da će ovaj problem uzeti u razmatranje i eventualno rješavanje istog.