Danas je prvi dan nove školske godine. Tim povodom svim školarcima i prosvjetnim radnicima čestitku za sretan početak uputio je načelnik općine Jajce Edin Hozan. U čestitci se kaže:

-Dragi učenici, upućujem vam iskrene čestitke uz početak nove školske godine u koju krećete u sasvim drugačijim okolnostima.

Pred vama su sada i novi izazovi, ali i velika odgovornost da sačuvate svoje i zdravlje svojih drugara. Zato, budite odgovorni i vrijedni. Perite ruke, pazite na distancu, slušajte svoje učitelje i bez straha krenite u nove izazove znanjem i odgovornošću. Neka su vam sretni školski dani.

Posebno čestitam našim najmlađim školarcima i želim da im polazak u školu, iako u ovakvim okolnostima, ipak na najljepši način ispuni djetinjstvo.

Siguran sam da ste vi, naša djeca, dovoljno odrasli i odgovorni, da znate šta znači opasnost, ali i da imate snage da, poštujući ono što vam govore vaši roditelji i učitelji, prebrodite izazove koji su pred vama. Marljivo učite, poštujete distancu i uživajte u radostima djetinjstva.

Poštovani prosvjetni radnici, uvjeren sam da ćete i u ovoj školskoj godini, u koju ulazimo svi s velikom neizvjesnosti, ali i odgovornosti, učiniti sve da naše škole ipak budu mjesto radosti, učenja, novih prijateljstava i drugarstva, učenja o odgovornom ponašanju kako bi lakše naša djeca, vaši đaci, zajedno s vama pobijedili strah od virusa.

Vaša profesija je plemenita, ali u isto vrijeme i veoma odgovorna, danas više nego ikada. Zato Vam želim da u novoj školskoj 2020/2021. godini svojim svjesnim i odgovornim ponašanjem, čuvate i zdravlje ali i znanje i na taj način, obrazovanjem novih generacija, pomognete razvoju svoga grada.

Sretan početak i uspješna nova školska godina!

Općinski načelnik Edin Hozan