Švedska je doživjela poraz na startu Lige nacija od Francuske, aktuelni šampion svijeta slavio je sa 1:0 golom Kiliana Mbappea.

Švedska je doživjela poraz na startu Lige nacija od Francuske, aktuelni šampion svijeta slavio je sa 1:0 golom Kiliana Mbappea.

Mnogi su ostali iznenađeni što se u startoj postavi Šveđana nije našao novi fudbaler Juventusa Dejan Kuluševski, čime je bio iznenađen i momak poreklom iz Sjeverne Makedonije, koji je priliku dobio u poslednjih 20 minuta.

“Mislim da je bilo čudno, ali morao sam da ispoštujem odluku. Nadao sam se da ću promijeniti stvari kada uđem, ali sam iskreno bio šokiran što se nisam našao u prvoj postavi, jer sam se jako dobro osjećao na treningu. Nadam se da ću početi sljedeći meč, ali zaista ne mogu da znam šta će se desiti”, izjavio je Kuluševski.

Oglasio se i Jane Andersen, selektor Švedske, nakon brojnih pitanja o mladoj nadi Juventusa.

“Vidjećemo da li će dobiti više minuta u utorak. On ima velike kvalitete i vremenom će se domoći uloge.

A sada, da li možemo da pričamo o onima koji su igrali i to dobro? Mislim da je to daleko interesantnije”, rekao je Andersen.

Čitavu priču začinio je Zlatan Ibrahimović na društvenim mrežama.

“Ovo mora da je bila šala! Još dokaza da nesposobni ljudi na pogrešnim mjestima guše švedski fudbal”, napisao je Ibra i izazvao pravi haos u Švedskoj.

Vidjećemo kako će sve ovo utjecati na sudbinu mladog Dejana Kuluševskog u reprezentaciji Švedske, sve će biti jasnije već u utorak, kada Šveđani budu ugostili Portugal.

KOMENTARI

Scsport.ba