Vrijeme pandemije donijelo nam je more neizvijesnosti, ograničena putovanja, razdvojenost rodbine, prijatelja, ali ljubaV…, ona uvijek nađe put.

Ljubav mlade Francuskinje Laure Simon, koja je svoj volonterski servis obavila u jajačkom Centru za obrazovanje i druženje /COD/ i Jajčanina Denisa Hadžića nedavno je okrunjena brakom u uskom krugu rodbine i prijatelja u prelijepom amijentu obale rijeke Plive.

Povezanost koja se stvorila kroz zajednički rad jajačkog COD-a od prijateljstva, prerasla je u ljubav koja je svakim danom jačala dvije godine, a njihovo vjenčanje nije mogla spriječiti niti pandemija.

Iako nisu mogli doći u Jajce, Laurina rodbina i prijatelji ipak su na jedan način prisustvovali krunidbi braka zahvaljujući internetu i popularnoj zoom aplikaciji.

Ova prelijepa priča dokaz je da nikada ne znamo gdje nas naša istinska ljubav čeka i da je volonterski servis pored ogromnog iskustva koje nam donosi, novih prijatelja i saznanja, jedna od stvari koje biste kao mlada osoba svakako trebali iskusiti. A ko zna…možda se i vama nađe neka divna ljubav na putu.

 

 

(COD Jajce, Agić A. /Foto-video Orbi)