U Vitezu, Travniku i Fojnici pronađena droga, u Bugojnu ukraden automobil

Dana 02.09.2020.godine u večernjim satima u ulici Kralja P. Krešimira IV, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osoba M.V. rođen 2001.godine i Š.O. rođena 2001.godine. Tom prilikom kod M.V. je pronađeno 5 zamotuljaka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok su kod Š.O. pronađena 2 slična zamotuljka, kao i 2 pvc vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u navedenoj, izvršen je pretres ugostiteljskog objekta u kojem je prema prikupljenim operativnim saznanjima, osoba N.B. rođen 1963.godine prodavao opojne materije. Prilikom pretresa pronađena je kutija od cigareta u kojoj se nalazilo 5 zamotuljaka sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i pvc vrečica u kojoj se nalazilo 20 zamotuljaka slične sadržine. 

Istog dana oko 20,30 sati u mjestu Ščitovo, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu osobe S.Z. rođen 1996.godine iz Zenice.Tom prilikom kod istog pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Dana 02.09.2020.godine oko 06,15 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u naselju Vrbanja, općina Bugojno, od strane NN počinioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke “Chrysler Voyager”, austrijskih reg.oznaka, godina proizvodnje 2007., vlasništvo Š.R. Prema prijavi vozilo je u vrijeme krađe bilo parkirano na parking prostoru u blizini kuće prijavitelja u navedenom naselju.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno koji su osigurali lice mjesta, te pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji, u cilju rasvijetljavanja prijavljenog krivičnog djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

Preuzeto sa Srednja Bosna