Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo pozvao je predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, premijera Kantona Sarajevo i vršioca dužnosti ministra zdravstva KS na sastanak na kojem bi se, kako navode u saopštenju za javnost, razgovaralo o kolektivnom ugovoru.

“Zbog nedostatka direktnog socijalnog dijaloga, neodgovornog i pasivnog odnosa Vlade Kantona Sarajevo, kako prethodne šestorke, tako i aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo ni nakon godinu dana od početka generalnog štrajka tj. od 02.09.2019. godine i tri protesta, nije potpisan kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo. Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva u Kantonu Sarajevo još nije potpisan, tako da smo već više od 18 mjeseci bez kolektivnog ugovora”, navode iz Sindikata.

U saopštenju za javnost Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo za termin sastanka, sa predsjedavajućim Skupštine KS, premijerom Kantona Sarajevo i vršiocem dužnosti resornog kantonalnog ministra, predlaže ponedjeljak, 7. septembar, u Doma sindikata s početkom u 14 sati.

bhrt.ba