Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je telefonom razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u svezi sa završenim izborima i najnovijim događajima koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori.

Predsjedatelj Džaferović pozvao je predsjednika Đukanovića da institucije Crne Gore poduzmu dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije.

Predsjednik Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel predsjedatelja Džaferovića i iznio uvjerenost da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tijekom razgovora predsjednik Đukanović je ponovio svoju opredijeljenost za obranu temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njezinu stabilnost, multietničnost, europski put i članstvo u NATO-u.

Predsjedatelj Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom predsjednika Đukanovića nema alternativu, te da se budućnost zemalja u našem okruženju nalazi u euroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regije.

bhrt.ba