”Ovdje Ferid Suljović, hoću da demantiram bijeg iz zatvora. Ma nisam majke mi mile pobjegao. Evo me u Sarajevu skupljam nalaze za operaciju. Tražio sam produženje prekida kazne za još mjesec”, javio se Avazu putem telefona Ferid Suljović Ćićo za kojim je raspisana potjernica nakon što se u petak, 28. kolovoza nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar.

Potvrdio je kako mu je Općinski sud Mostar odobrio 30-dnevni prekid kazne čijom je presudom bio osuđen na godinu zbog teških krađa. Tražio je prekid kazne radi operacije lijevog lakta. Međutim, Suljović objašnjava, da zbog korone nije uspio na vrijeme prikupiti nalaze i da se sudu u Mostaru javio za dodatno produženje i za idući mjesec.  ”Otišao sam u sud u Mostaru i obratio se sucu Dominiku i rekao da hoću produžiti još mjesec dana zbog operacije. On je meni rekao ”gospodine mi nemamo više ništa s tobom obratite se Sarajevu, jer vam je kazna od godinu dana izrečena u Mostaru, istekla”, objašnjava Suljović.

”Zahtjev sam podnio preko odvjetnika Omara Mehmedbašića. Dobio sam papir od suda u Sarajevu, da dam obrazloženje, da dam još nalaza. Čekam sada odgovor od suda u Sarajevu za još mjesec dana produženja. S tim da sam ja sve nalaze izvadio za operaciju. Jutros sam bio kod anesteziologa i trebao sam se vratiti u Mostar i čekati odgovor od suda”, kaže Suljović koji je poslao i Avazu nalaze i zahtjev predat Županijskom sudu Sarajevo. Suljović tvrdi kako se pokušao javiti upravi KPZ-a Mostar. ”Ne mogu nikoga dobiti ni na jedan broj koji ima na stranici KPZ-a Mostar, nitko se ne javlja na ona dva broja. Nije bijeg. Izašao sam na pregled da se liječim. Imam sve dokumente da sam podnio novi zahtjev, imam dokaze”, zaključuje Suljović.

(Srednjabosna.com)