Nova sezona Superlige Srbije odlično je počela za Vojvodinu i njenog najboljeg igrača Sinišu Saničanina.

Nova sezona Superlige Srbije odlično je počela za Vojvodinu i njenog najboljeg igrača Sinišu Saničanina.

Novosadski tim je u dva i po mjeseca tri puta savladao Partizan, osvojio Kup, a na tabeli je četvrti sa 14 bodova, četiri manje od lidera Crvene zvezde.

Saničanin, 25-godišnji reprezenetativac BiH, u odličnoj je formi, u pet utakmica je postigao tri gola. Učinak je time veći ako se zna da je stoper, čija je glavna zadaća odbrana gola.

“Iznenadio sam i sebe na neki način. Volim da se ubacujem u napad, dobar sam u skoku i to pokušavam iskoristiti, kako bih pomogao ekipi na obje strane terena”, kaže Saničanin.

Nogometnu karijeru počeo je u rodnom Prijedoru. Prošao je sve selekcije Rudara i debitirao rano za prvi tim. Proveo je tri seniorske sezone, pa de preselio u Banja Luku. Nakon pola godine napustio je Gradski stadion i potpisao za Mladost iz Lučana.

“Vojvodina je bila ispravan potez jer sam ovdje stasao i kao igrač i kao čovjek. Uživam u ovom klubu, lijepo mi je, već tri godine sam u Vojvodini, igram najbolji fudbal u karijeri i zadovoljan sam.”

Poziv u A reprezentaciju došao je u najbolje vrijeme. Selektor Bajević je pratio njegove igre i uručio mu poziv u nacionalni tim za predstojeće utakmice sa Italijom i Poljskom. Jeste li očekivali da ćete se naći na spisku igrača?

“Priželjkivao sam ga definitivno, jer sam igrao dobro i bilo mi je drago da je neko pratio moje igre. Godinama sam bio u mlađim selekcijama U-19, pa U-21. Odigrao sam dosta utakmica. Posebno kod Darka Nestorovića u mladoj reprezentaciji. Drago mi je da je dosta igrača s kojima sam igrao u mlađim selekcijama, sada u A timu, a to su Gojak, Ćivić, Hadžiahmetović, Lončar, Menalo, Hodžić, Pirić, Prevljak… Dolazi naše vrijeme i vjerujem da ćemo ga iskoristiti na pravi način.”

Šta mislite o predstojećim utakmicama koje su pred nama. Kakve su šanse Zmajeva?

“Prva je protiv Italije i to je odličan test za nas. Jak protivnik, ali i mi smo jaki. I mi imamo odlične igrače, koji igraju u vrhunskim klubovima, takmiče se na najvećem nivou. Možemo parirati svakoj ekipi. Poljska je, također, jaka selekcija sa dobrim pojedincima, ali mislim da i mi imamo i kvalitet i motiv da im se adekvatno suprotstavimo. Jedva čekam utakmice za reprezentaciju.“

Očekujete li možda mjesto u prvoj postavi?

“Normalno je da razmišljam o tome. Svaki igrač bi volio da igra, pa tako i ja. Pokušat ću da se nametnem selektoru, pa ako procjeni da mu trebam, biću sretan. Ipak, najvažniji je rezultat ekipe. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet i da ćemo ove utakmice Lige nacija iskoristiti da se što bolje pripremimo za ono najvažnije, a to je baraž u oktobru i novembru”.

Da li razmišljate o odlasku iz Vojvodine?

“Za sada ne razmišljam. Fokusiran sam ekipu i želim da profesionalno izvršavam sve obaveze. Imam odličnu saradnju sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji mi puno pomaže savjetima. Igrao je stopera i zna sve što mi treba.”

(nfsbih.ba)

KOMENTARI

Scsport.ba