Prvi let s aerodroma u Trebinju za Beograd, biće u decembru 2021. To su najavili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović- na sastanku u Beogradu.

Formirani su stručni timovi koji počinju sa provođenjem plana za izgradnju aerodroma, u koji će Srbija uložiti pedeset miliona evra, a Republika Srpska obezbijediti potrebne uslove i logistiku.

Između tri razmatrane lokacije za izgradnju aerodroma, stručni timovi opredijelili su se za lokaciju na području grada Trebinja u mjestu Mionići. Predračuni kažu da će biti potrebno 50 miliona eura da se izgradi sve što je potrebno.

[embedded content]

Smatra se da će već prve godine funkcionisanja aerodroma kroz njega proći 50 hiljada putnika. Posebno značajnim se ističe i to što će trebinjski aerodrom omogućiti bolju povezanost privreda Republike Srpske i Srbije.

ĐORĐE POPOVIĆ, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske

“Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uraditi sve što je neophodno da projekat bude završen, da aerodrom zaživi u punom kapacitetu i da svi skupa imamo tu privilegiju da distancu između Beograda i Trebinja veoma lako premoštavamo”.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, potpredsjednik Vlade Srbije

“S nama su danas bili predstavnici MUP-a, privrede, finansija i svih drugih ministarstava jer hoćemo da ispoštujemo rok i da građanima u decembru ponudimo letove sa aerodroma Trebinje”.

Od Trebinja do Beograda i u suprotnom pravcu stizaće se za 40 minuta. Aerodrom će biti osposobljen i za letove na evropskim i svjetskim linijama.

bhrt.ba