Kako navode italijanski listovi Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, novi trener Juventusa Andrea Pirlo obavio je telefonski razgovor s Edinom Džekom.

Kako navode italijanski listovi Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, novi trener Juventusa Andrea Pirlo obavio je telefonski razgovor s Edinom Džekom.

Podsjećamo, kapiten reprezentacije BiH u narednim danima bi trebao potpisati za aktuelnog prvaka Italije. Roma će dobiti 10 miliona eura na ime obeštećenja, odnosno 12 miliona uz eventualno aktiviranje bonusa.

Posao je skoro završen, stoga je i Pirlo našao za shodno da porazgovara sa Džekom o ulozi 34-godišnjeg bh. fudbalera u njegovoj koncepciji.

Kako navodi Corriere, novi strateg Juventusa želi igrati u formaciji 3-4-1-2. Dvojica isturenih napadača bili bi Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala, dok bi Džeko imao rolu “trequartiste”. Dakle, Dijamant bi bio nešto povučeniji ofanzivac.

Pirlo smatra da je Džekin veliki kvalitet duel-igra, zahvaljujući kojoj uspješnije do lopte dolazi od defanzivaca. U tim situacijama, Džeko nakon osvojenog posjeda može gurnuti pas Ronaldu ili Dybali.

Naravno, nije isključeno da nekad ovaj “trozubac” izgleda drugačije, odnosno da Dybala ili Ronaldo zamijene mjesta sa Dijamantom u formaciji, ali osnovna ideja je ipak da iskusni bh. golgeter bude onaj centralni, nešto povučeniji napadač.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti kapitena Zmajeva u ovoj koncepciji.

Što se tiče njegovog (uskoro bivšeg) kluba, Roma je na dobrom putu da zaključi posao sa igračem koji bi trebao zamijeniti Džeku u špicu. Riječ je o poljskom napadaču Arkadiuszu Miliku iz Napolija, navodno je transfer pred samom realizacijom.

KOMENTARI

Scsport.ba