Bitno je napomenuti da do one regularne kampanje, koja naime službeno treba početi 30 dana prije izbora, ima dva mjeseca.

Međutim, pojedini politički subjektu u našoj zemlji su još odavno “krenuli” u trku za predstojeće izbore, piše Oslobođenje koje je objavilo kako je fotografija mirisa za automobile izazvala veliku reakciju na društvenim mrežama.

A na mirisu je fotografija kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Fikreta Prevljaka, koji je kandidat za načelnika Općine Ilidža.

Osim fotografije Prevljaka na mirisu se nalaze i općinski grb i logo stranke.

Oslobođenje napominje da je stranka ”očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu”.

”Odlukom Vijeća utvrđuju se uvjeti i postupak za davanje odobrenja fizičkim i pravnim licima za upotrebu službenog naziva i obilježja Općine Ilidža”, navedeno je u Statutu općine.

Prevljak, koji je obavljao dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža, predsjednika Općinskog odbora SDA Ilidža, te član IO KO SDA Sarajevo, kampanju je počeo još u srpnju kada su njegovi simpatizeri u ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza dijelili čokoladice.

(Srednjabosna.com)