Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH, donio je Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima – takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

“Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na virus korona i to ne stariji od 48 časova do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezna su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH”, dodaje se u saopštenju.

Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača.

bhrt.ba