Nekada nam je dovoljna samo mala inspiracija da krenemo s vježbanjem i posvetimo se zdravom načinu života. Men’s Health je napravio spisak muškaraca koji su uspjeli promijeniti svoje tijelo i svoj život.

Postoji puno različitih načina za mršavljenje. Na ovom ćete popisu pronaći momke koji su išli na keto dijetu, HIIT treninge i razvijali zdrav stil života. Neki su uspjeli smršavjeti skoro 50 kilograma.

Ben Raue izgubio osam posto tjelesnih masti

Ben Raue započeo je svoje fitness putovanje nakon što je pročitao da je dijeta koja se temelji na biljnoj ishrani najodrživija za našu zemlju. Sebi je dao zadatak da će se 90 dana hraniti isključivo biljkama.

“Htio sam dokazati sebi i svijetu da je to mogu. Počeo sam jesti grah, leću i slanutak. Dnevno sam konzumirao 120 do 140 grama proteina. Promijenio sam rutinu vježbanja i uključio HIIT treninge i treninge s tegovima”, kazao je.

Za samo tri mjeseca pao je s 18 posto tjelesnih masti na deset posto.

Matt Ellengold smršao je 23 kilograma

Matt Ellengold oduvijek je htio smršavjeti, ali nije mogao pronaći motivaciju za početak. Zbog prekomjernog broja kilograma postao je depresivan.

“Čak sam se preselio u naselje koje je imalo teretanu i svaki dan sam govorio da od sutra počinjem trenirati, ali to sutra se nikada nije dogodilo. Obećao sam si da ću promijeniti ishranu, jesti zdravije, ali to se nije dogovodilo”, rekao je Ellengold.

Nakon što je shvatio da ima 108 kilograma odlučio je potražiti stručnu pomoć.
Prijavio se u teretanu, te promijenio način ishrane. Svakog dana prelazio je 10 hiljada koraka i tri puta sedmično je trenirao. To je rezultiralo da izgubi 23 kilograma za 24 sedmice.

Quantal Thomas: Izgubio više od 50 kilograma

Kao i mnogi ljudi, Quantel Thomas odlučio je smršavjeti u novoj godini. U to vrijeme imao je 128 kilograma. Ljekar mu je objasnio da mu prijeti opasnost od dijabetesa. Počeo je trenirati šest dana u sedmici. Za samo mjesec dana Quantel je pao sa 128 na 115 kilograma. Nakon 10 mjeseci imao je 81 kilogram.

Yves Tigh: Postao je bodybuilder

Yves Tigh nije bio stranac teretani. Međutim, nikada nije obraćao veliku pažnju na svoju prehranu. Tigh je jeo malo proteina i često pio alkohol. Na kraju je imao 108 kilograma. Nakon što je shvatio da mu je holesterol povećan, odlučio je da je vrijeme za promjene. Počeo je trenirati i počeo se zdravo hraniti.

William Underwood: Izgubio je 16 kilograma

William Underwood počeo je dobijati kilograme nakon što se preselio iz Francuske u Englesku. U februaru 2019. godine imao je 89 kilograma. Do septembra je želio imati 76 kilograma. Prvo je izračunao koliko treba vježbati kako bi bio u deficitu s kalorijama, a jeo je isključivo biljnu hranu i jaja. Uključio je trening s tegovima pet puta sedmično i kardio trenig dva do tri puta sedmično. Nakon osam mjeseci smršao je 16 kilograma što je više od njegovog početnog cilja.

Chris Anderson: Izgubio 13 kilograma

Chris Anderson odrastao je konzumirajući velike porcije pizze, kineske hrane i sladoleda. Na kraju je Anderson imao 101 kilogram. Frustriran zbog toga odlučio je promijeniti način ishrane i počeo vježbati. Za 16 sedmica Anderson je smršao 13 kilograma i stekao ogromnu količinu samopouzdanja.

Mike Lee: Izgubio 18 posto tjelesne masti

Mike Lee odlučio je smršavjeti nakon što mu je otac umro 2005. godine. Trebalo mu je pet godina da se posveti zdravijem načinu života, ali na kraju je s 30 posto tjelesne masti pao na 12 posto. Počeo je vježbati i promijenio prehranu.

 

 

(Klix)