Lionel Messi navodno je dogovorio sve uvjete s Manchester Cityjem, koji sada s Barcelonom treba pokušati realizirati transfer, javljaju engleski mediji.

Lionel Messi navodno je dogovorio sve uvjete s Manchester Cityjem, koji sada s Barcelonom treba pokušati realizirati transfer, javljaju engleski mediji.

Daily Star objavio je da je City ponudio Messiju ugovor na pet godina. Tri godine u Cityju uz plaću identičnu onoj u Barceloni, a onda dvije godine u New York City FC-u, Cityjevoj podružnici u MLS-u.

Tu informaciju prenijeli su još neki engleski mediji, iako iz Španije o tome još nema ni riječi. Messijev otac navodno je sinoć stigao u Mančester na pregovore te je dogovorio uvjete Leu, koji bi trebao zarađivati oko 35 miliona eura po sezoni.

Vijesti je prvi prenio dobro obaviješteni novinar Marcelo Bachler koji je 2018. prvi objavio vijest da je Neymar prodan PSG-u. Prema pisanju uglednog The Athletica Messi se već čuo s Guardiolom, koji ga je nagovorio na dolazak u Manchester i taj posao bi sad trebao biti dovršen.

Naravno, najveći problem je način Messijeva odlaska iz Barcelone. Podsjetimo, klub i dalje inzistira da je s datumom 31. maja istekao Messijev rok da ode kao slobodan igrač te da mu je ugovor automatski produžen do sljedećeg ljeta uz klauzulu od 700 miliona eura.

No Messijevi advokati tvrde da je zbog FIFA-inih uputa vezanih za korona virus taj rok pomaknut do kraja kolovoza te da bi Messi mogao otići kao slobodan igrač. RMC Sport javlja da će se Messi i Barcelona najvjerovatnije dogovoriti postoji li stvarni interes Manchester Cityja.

U tom slučaju Englezi bi poslali ponudu Barceloni koju bi ona u dogovoru s Messijem prihvatila. Argentinac bi tako klubu u kojem je proveo 20 godina ipak omogućio da nešto na njemu zaradi.

KOMENTARI

Scsport.ba