Mladi fudbaler Sarajeva koji je posuđen Novom Pazaru, Ševkija Resić, meta je brojnih pohvala zbog partija u novom timu, a u takvom kontekstu predstavilo ga je i printano izdanje Sportskog žurnala.

Mladi fudbaler Sarajeva koji je posuđen Novom Pazaru, Ševkija Resić, meta je brojnih pohvala zbog partija u novom timu, a u takvom kontekstu predstavilo ga je i printano izdanje Sportskog žurnala.

“Igrač koji je na sebe skrenuo pažnju igrama u Čeliku iz Zenice, isto čini i na početku sezone u dresu Novog Pazara. U Šapcu je pokazao da ima izražen njuh da se nađe tammo gdje igrač njegovih karakteristika rijetko nalazi. Na samo nekoliko metara od mreže savršeno je u stilu rasnih golgetera za treptaj oka bio brži od dvojice protivničkih igrača i snalažljivo između njih poslao loptu u mrežu”, navodi se u tekstu ovog medija.

Resić je, podsjetimo, protiv Mačve u Šapcu lijepo pogodio nakon što je njegov tim gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje, a Novi Pazar je na kraju osvojio zlata vrijedan bod.

“Ostao sam na neki svoj rezon i nakon izvedenog prekida pokraj prve stative. Bila je to dobra odluka jer je Gordićevo prosljeđivanje glavom bilo idealno. Mnogo toga je donio gol, prvo bod, drugo učvrstio je tim, a meni donio nagradu u vidu prvijenca u dresu Novog Pazara. Možda je ovo bila i naša najbolja utakmica, jer vratiti se iz zaostatka sa igračem manje nikad nije lako. To mogu samo ekipe koje dišu jednim plućima, a to je definitivno slučaj s nama. Skupili smo se poslije crvenog kartona i zainatili da vratimo istom mjerom. Moj gol nam je dao krila, pa je prava šteta što nismo još neku od brojnih šansi do kraja utakmice realizovali“, rekao je Resić za Sportski žurnal i nastavio:

“Odgovara mi pozicija u veznom redu po lijevoj strani. Nije mi bilo strano da poslije isključenja Cissea preuzmem obaveze na centralnoj središnjoj poziciji. Da je šef rekao da pređem na bilo koje drugo mjesto, bez pogovora bih prihvatio i odigrao najbolje što umijem. Dobar igrač uvijek treba da bude spreman da uskoči na svaku od 11 pozicija. Ako treba da budem golman, bit ću i to”, rekao je Resić.

KOMENTARI

Scsport.ba