Trener Dynamo Bresta Sergey Kovalchuk komentarisao je pobjedu svoje ekipe rezultatom 2:1 protiv Sarajeva i plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

Trener Dynamo Bresta Sergey Kovalchuk komentarisao je pobjedu svoje ekipe rezultatom 2:1 protiv Sarajeva i plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

Uz veliku sudijsku pomoć, bjeloruski prvak slavio je protiv Sarajeva i plasirao se dalje, a trener Kovalchuk svjestan je da je njegov tim igrao težak meč.

“Bio je to vrlo težak meč u kojem je, u principu, emotivna komponenta donijela plasman dalje našem timu, a posebno se to vidjelo na kraju meča. U suštini, sve je bilo teško. Željeli smo silno prolazak dalje, ali nije sve išlo kako treba. Nakon prvog gola, dvadesetak minuta nakon toga plašili smo se sami sebe. U nastavku smo postigli gol i emocije su krenule. Hvala Bogu da je sve završeno kako treba”, rekao je Kovalchuk i nastavio:

“Na nesreću, nije uvijek rani gol plus. Okrenulo se tako da smo se ponijeli suprotno od očekivanog i mnoge stvari nisu išle kako treba. Pravili smo greške koje su dovele do toga da Sarajevo osjeća kako može igrati. Nažalost, to se dogodilo i izjednačili su, pa se utakmica pretvorila u tešku za nas”.

Kovalchuk je sasvim svjestan da je sve moglo krenuti i na drugu stranu.

“Jasno je da smo igrali kod kuće i morali smo agresivno ući u oba poluvremena. Danas smo uspjeli, ali nećemo uvijek. U svakom slučaju, želja je bila da krenemo agresivno i pogodimo odmah. Sarajevo i Astana se razlikuju. Igrači bh. tima su u dobroj formi, igraju već svoju ligu i igrali su kvalifikacije u Ligi prvaka. Razlikuju se timovi, iako i jedni i drugi imaju kvalitetne ekipe”.

KOMENTARI

Scsport.ba