Stranka demokratske akcije (SDA), iako zvanično predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini nije počela, odlučila je da ne gubi vrijeme i da već započne kampanju. Glava predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i kandidata za načelnika Opštine Ilidža Fikreta Prevljaka već je otisnuta na mirise za auto, piše “PRESS.

Lik predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i kandidata SDA za načelnika Ilidže Fikreta Prevljaka, koji za sebe voli reći kako je “ponosni poltron obitelji Izetbegović”, ove godine izgleda da će krasit automobile članova SDA na Ilidži.

Na mirisima za auto otisnuta je fotografija Prevljaka iz 2014. godine, odnosno kada je bio šest godina mlađi, ali i grb Opštine Ilidža. Nije poznato da li je kandidat SDA uopšte imao pravo da stavi na propagandni materijal grb opštine jer Opština Ilidža – iako je trenutni načelnik Senaid Memić član SDA – nije privatno vlasništvo SDA.

Da je Opština Ilidža upoznata s tim da se njihov grb koristi u propagandne svrhe dokazuje to što je upravo fotografiju mirisa za auto s likom Fikreta Prevljaka na društvenim mrežama objavio pomoćnik načelnika Opštine Ilidža Denis Muhović.