Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić održala je danas sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola i prevoznicima, na kojem je bilo riječi o usklađivanju redova vožnje zbog pandemije i promjena u organizaciji nastave.

Aničićeva je rekla da će opština uputiti apel Ministarstvu za finansijsku pomoć kako bi se uvele nove linije.

“Direktorice osnovnih škola su napravile raspored u skladu sa preporukama i potrebno je uvesti nove linije, a za to trebaju dodatna sredstva. Opština je i prije ovoga imala sklopljen ugovor sa tri prevoznika sa područja opštine gdje im plaćamo dodatnih 0,15KM po pređenom kilometru. Spremni smo sufinansirati nove linije, ali nismo spremni preuzeti sve obaveze, uputićemo apel Ministarstvu i očekujemo njihov odgovor do kraja sedmice”, rekla je Aničićeva.

Prevoznik Gavrilo Vučenović ističe da će bez dodatnih sredstava biti teško organizovati prevoz đaka.

“Prevoz je i do sada bio ugrožen, mali je broj đaka i putnika, kilometraže su duge, a putevi loši. Mi smo spremni da radimo, ali moramo dobiti dodatna sredstva”, kazao je Vučenović.

Direktorica Osnovne škole ”Ivan Goran Kovačić” Suzana Milić rekla je da se traže rjšenja kako i na koji način obezbijediti nove linije

“Nakon sastanka došli smo do zaključka da treba da se uvedu još dvije dodatne linije kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i kako djeca ne bi imala slobodnog hoda da čekaju prevoznike. To traži dodatna sredstva, uputićemo dopis Ministarstvu prosvjete da vidimo hoće li i oni učestvovati u finansiranju, u suprotnom naći ćemo neko rješenje i početi sa novom školskom godinom”, rekla je Milićeva.

 

 

(Jajce Online)