Ministarstvo komunikacija i transporta BiH i konzorcijum u sastavu “Sis kompani”, “Lanako” i “Timvork” zaključili su ugovor o nabavci “Majkrosoft” licenci za potrebe institucija BiH za period 2020-2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje.

Ugovor su potpisali ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i direktor “Sis kompani” Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Savjeta ministara i kompanije “Majkrosoft”, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Savjeta ministara u borbi protiv korišćenja piratskog softvera na tržištu BiH.

Savjet ministara i kompanija “Majkrosoft” potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti s ciljem razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Savjeta ministara koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u informatičkim kompanijama BiH.

bhrt.ba