Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Šefik Džaferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

“Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio zapovjednik u ratu, a ja samo političar. Bio sam zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio zapovjednik policije koja je morala procesuirati one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije poduzeo. I tko je on da priča što mi možemo ili ne? Nije uopće relevantan”, rekao je novinarima Dodik, prenosi Srna.

“Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije poduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi vjerujemo u BiH koju on predstavlja?”, upitao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima.

“Nemojte vi nama prijetiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizirali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uvjerenju da ćemo nestati i da će nas biti manje. Naravno da nećemo nestati”, poručio je Dodik.

(Srednjabosna.com)