Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je juče u prostorijama JU Kulturnog centra „ Petar Kočić“ ugovore sa prestavnicima 19 nevladinih organizacija, za čiju realizaciju je opština Mrkonjić Grad izdvojila oko 23.000 KM u 2020 godini.

Odobrena su 23 projekta sa različitog aspekta, od 26 prijavljenih na konkurs. Svaka nevladina organizacija pojedinačno je dobila od 500 do 2500 KM.

Aničićeva je nakon današnjeg potpisivanja rekla novinarima da Opština godinama finansira projekte nevladinih organizacija i da je od velikog značaja njihov aktivizam u društvu.

„ Kroz svoje projekte oni pružaju neku vrstu usluga građanima i oni su na neki način produžena ruka Opštinske uprave. Poenta svega je njihov aktivizam i bitno je da se u posljednje vrijeme nije smanjivao broj nevladinih organizacija“ izjavila je Aničićeva.

Predsjednica Udruženja „ Mali Princ“ Milijana Malić dobila je za realizaciju projekta „Raspjevane pahuljice“ 500 KM.

„ Mali Princ svake godine delegira svoj projekat festivala Raspjevane pahuljice, mi smo prošle godine proslavili naš jubilej 10. godina festivala, ali ove godina zbog nama svima poznate situacije vezane za pandemiju festival ćemo prolangirati“, izjavila je Malićeva.

Udruženje „ Gradsko Pozorište“ za svoj projekat realizacija festivala „Ostajte“ dobilo je 1700 KM.

Ispred Udruženja „ Gradsko Pozorište“ novinarima se obratila profesorica Dubravka Nikolić, „ Festivala ove godine neće biti, otkazali smo kao i većina u RS i regionu, projekat je produkcija pozorišna prestava „ Ostajte“. Gdje i sam naziv predstave govori o njegovom značaju, a poruka svima je da ostajemo na ovim prostorima“, izjavila je Nikolićeva.

Saša Tošić predsjednik Udruženja mentalno oboljelih „ Melem“ dobio je 500 KM za realizaciju projekta „ Razvoj farme koka nosilja“.

„ U mjestu Baraći imamo i baštu gdje mentalno oboljeli rade i dobijaju dnevnice kako bi se osjećali društveno korisnim. Opština podržava sve naše projekte, pa je podržala i ovaj za nabavku i uzgoj koka nosilja, a jaja ćemo dijeliti socijalno ugroženima i mentalno oboljelima“ , istekao je Tošić.

 

 

(Jajce Online)