Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije pred početak nove školske godine, osoblje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKCRS), doktorice i medicinske sestre koje rade sa COVID pacijentima, apeluju na građane da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, posebno fizičke distance i nošenja maski.

Doktorice i medicinske sestre žele da, prvenstveno kao majke, ukažu na važnost provođenja protivepidemioloških mjera, kako bi se smanjio rizik od prenošenja infekcije novim korona virusom i kako bi se najmlađi stanovnici Republike Srpske bezbjedno vratili u školske klupe.

Kako se ističe u saopštenju, neophodno je da se u narednih deset dana epidemiološka situacija stabilizuje kako bi se obezbijedio neometan povratak najmlađih u školske klupe i rad njihovih nastavnika, bez bojazni od potencijalne zaraze.

Nažalost, i današnje brojke o broju inficiranih i hospitalizovanih u Republici Srpskoj govore u prilog činjenici da trenutna situacija mora da se shvati ozbiljno i da je na svakom pojedincu velika odgovornost da poštuje preporuke kako bi zaštitio sebe i svoje najmilije, posebno djecu, navodi se u saopštenju.

bhrt.ba