Vlada Republike Srpske (RS) razmatraće danas Prijedlog zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju. Na dnevnom redu sjednice je i informacija o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju u prvoj polovini 2020. godine.

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021. – 2023. godina.

Ministri bi trebalo da razmatraju informaciju o potrebi za donošenje metodologije, politike cijena i pokretanje komercijalnih usluga Bifideks Portala privrednih registara jugoistočne Evrope, te godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj za prošlu godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o usklađivanju akta o osnivanju agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, te Prijedlog odluke o poništavanju postupka dodjele koncesije za izgradnju i korištenje male hidroelektrane “Gradac” na rijeci Kolini u opštini Foča, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

bhrt.ba