Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) na kojoj su trebali biti razriješeni ministri u Vladi KS, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić je prekinuta.

To je zatražio zastupnik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić, koji je kao razlog naveo ‘neslaganje u procedurama’, nakon što su zastupnici Stranke demokratske akcije Mahir Dević i Naroda i Pravde Elmedin Konaković više od sat vremena raspravljali o ulozi Komisije za izbor, imenovanje i administrativna pitanja te skupštine.

[embedded content]

Zastupnici su trebali glasati i o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja novih ministrica u Vladi KS, i to Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice te Draženke Malićbegović za ministricu zdravstva, ali je Marić naveo da svi zastupnici nisu ni dobili ekspoze predloženih ministrica.

Počela je redovna sjednica Skupštine KS na kojoj će zastupnici razmatrati Informaciju Ministarstva zdravstva, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama sa prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa.

bhrt.ba