Foto: Avaz

Nakon što je pokopan dječa koji je preminuo u Neumu, njegov otac Elzudin Mašić je zamolio javnost da pokušaju pronaći doktora iz Tuzle koji je pomagao njegovom sinu.

“Bila su dvojica doktora. Jedan je bio iz Tuzle, to sam zapamtio. Bio sam u ludilu i potpuno zbunjen, nisam stigao čovjeku ni zahvaliti. Ako se prepozna volio bih da se javi da mu stisnem ruku i od srca mu zahvalim”, kazao je Elzudin Mašić u izjavi za Avaz.

Podsjetimo, njegov trinaestogodišnji sin prošli tjedan je preminuo u Neumu.

Prema priči Elzudina, samo je izašao iz vode i srušio se.

“Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe”, prepričao je ranije veliku tragediju Mašić.

Kaže kako je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

“Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete”, kazao je kroz plač Elzudin Mašić.

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.

“Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama”, rekao je tada dječakov otac.

Nakon što je otac dječaka izrazio želju da se zahvali liječnicima koji su na plaži pomagali njegovom sinu i pokušali mu spasiti život, Avazu se javio jedan od liječnika, no molio je da ostane anoniman.

– Bio sam na licu mjesta kada se to dogodilo. To je bila moja obveza. Do dolaska hitne smo pokušali sve što je moguće, da izvršimo reanimaciju. Nakon dolaska hitne, dali smo i adrenalin. Rado ću se javiti ocu, barem da mu uputim riječi podrške u ovim teškim trenucima – rekao je liječnik.

vecernji.ba

(Srednjabosna.com)