Optuženi Veselin Dumančić, rođen 1962. godine u mjestu Plužine, opština Nikšić, državljanin Republike Crne Gore, optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi je priznao da je izvršio neovlašteni promet opojne droge marihuana “skank”, a lišen je slobode na području Trebinja kada je zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 5 godina, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela, uključujući teretno motorno vozilo marke “MAN”, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi koja je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela u iznosu od 3000 eura.

Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem krivice Dumančić se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

bhrt.ba