U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u općini Ribnik, poginuli su Emir Temimović profesor geografije na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevo, njegova supruga Ramajana i njihova četveromjesečna beba.

Od njega i porodice oprostili su se i na Facebook stranici Mjesna zajednica Sanica.

  • Tri naša sugrađanina su poginula jutros u saobraćajnoj nesreći u mjestu Čađavica, kod Mrkonjić grada, profesor geografije, Emir Temimović, njegova supruga, Ramajana, te njihova beba… – navodi se, između ostalog, u objavi.

Osim što se Mjesna zajednica Sanica oprostila od ove porodice koja ej tragično strada, na društvenim mrežama pojavljuju se i tužne poruke studenata kojima je predavao.

  • Ostaju tuga i praznina u srcima svih Vaših studenata. Veliko Vam hvala vam za svaki Vaš savjet, podršku, pohvalu, kritiku, položen ispit. A najveće hvala svakom Vašem osmijehu. PMF bez Vas zaista neće biti isto mjesto – napisala je jedna studentica kojoj je predavao.

Prema nezvaničnim informacijama, do sudara je došlo kada je vozač Renaulta, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno podletio pod kamion.

 

 

(hayat.ba/Edina Bakić)