Općinski odbor HDZ BiH Jajce donio je jednoglasnu odluku o izboru kandidata za načelnika općine Jajce na lokalnim izborima 15. studenog 2020. godine.

Također je usuglašena lista za Općinsko vijeće Jajce, skupa s koalicijskim partnerima HKDU BiH i HSP BiH. Prioritet pri sastavljanu liste bio je na što većoj zastupljenosti mladih kadrova.

Nakon što je Općinski odbor HDZ BiH Jajce prije pola godine donio kriterije koje treba zadovoljiti kandidat za načelnika općine, te široke rasprave među članstvom stranke, jednoglasno je odlučeno da kandidat HDZ BiH Jajce za navedenu dužnost bude mr. sc. Anto Brtan.

Anto Brtan je aktualni ravnatelj Javne ustanove „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, a na tu dužnost stupio je iz diplomatskih voda prije nepune dvije godine, kada je svoj status u institucijama BiH stavio u mirovanje.

U vrlo kratkom roku poduzeo je korjenite promjene u radu Agencije, unaprijedio njen rad, osnažio turističku ponudu Jajca i zaposlio veliki broj mladih. Trenutno Agencija upošljava 25 djelatnika, a više od 70% financira se vlastitim prihodima i primjer je uspješne javne ustanove u cijeloj državi.

Cijeli svoj radni vijek Anto Brtan je radio u institucijama Bosne i Hercegovine (oružane snage, sigurnosne agencije i diplomacija), gdje je obnašao izuzetno visoke i odgovorne dužnosti. Nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi, podnio je zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa u Sarajevu i time okončao svoju 29-godišnju karijeru u državnim institucijama, stavljajući se u potpunosti na raspolaganje svome gradu i svim njegovim građanima.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Mostaru, a magistrirao menadžment u diplomaciji u Sarajevu. Trenutno je doktorand na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na odsjeku povijesti te priprema doktorsku disertaciju na temu srednjovjekovnog Jajca. Oženjen je i otac troje djece.

 

LISTA KOALICIJE HDZ BIH, HKDU BIH I HSP BIH ZA OPĆINSKO VIJEĆE JAJCE

 

R/B IME I PREZIME STRANKA STRUČNA SPREMA
1. Ivo Šimunović HDZ BIH SSS
2. Smiljka Brtan HDZ BIH VSS
3. Dragica Lukić HDZ BIH VŠS
4. Julija Jakešević HDZ BIH VSS
5. Josip Topić HDZ BIH VSS
6. Željko Mizan HDZ BIH VŠS
7. Vlatko Saraf HDZ BIH VSS
8. Milko Marjanović HKDU BIH SSS
9. Ivona Ladan HDZ BIH SSS
10 Igor Lacić HDZ BIH VSS
11 Ella Bojčetić HDZ BIH VSS
12 Pile Balta HSP BIH SSS
13 Iva Ladan HDZ BIH VSS
14 Anto Žunić HDZ BIH VSS
15 Juro Šimunović HDZ BIH VSS
16 Mirjana Ilinović HDZ BIH SSS
17 Branko Serdar HDZ BIH VŠS
18 dr. Martina Grgić HDZ BIH VSS
19 Marko Svalina HDZ BIH VSS
20 Franjo Mirković HDZ BIH SSS
21 dr. Irena Volak Sefer HDZ BIH VSS
22 Anto Cvitić – Kečo HDZ BIH SSS
23 Ivana Papić HDZ BIH VSS
24 Danijel Samardžić HDZ BIH VSS
25 Tomislav Brtan HDZ BIH SSS
26 Marija Marjanović HDZ BIH SSS
27 Mirjana Pavlović HDZ BIH VSS
28 Kata Jelica HDZ BIH VŠS
29 Mladen Ladan HDZ BIH VSS
30 dr. Stipan Jezerčić HDZ BIH VSS

 

(Jajce Online)