Nakon Općih izbora, naša mlada politička organizacija ASDA Jajce nastupit će i na predstojećim Lokalnim izborima, ali ne samostalno već u kolaciji stranaka SDA i Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Osim toga pružit ćemo podršku u kandidaturi aktulenog načelnika Edina Hozana za kojeg s punim pravom smatramo da je dostojan svoje funkcije i u naredne četiri godine.

Naša zajednička lista za Općinsko vijeće Jajce sastavljena je od provjerenih, stručnih, ali i mladih kadrova. Vjerujemo da možemo opravdati povjerenje naših birača, biti nositelji promjena i popravljanja stanja u našem gradu. Prvenstveni cilj ASDA Jajce koju predvodi predsjednik Medaga Hodzić jeste zalaganje za poboljšanje standarda života naših građana za šta smatramo da se načelnik Hozan u svom dosadašnjem mandatu intenzivno zalagao, posebno kada su u pitanju socijalna politika, razvoj općinske infrastrukture te pružanje podrške obrazovanju, sportu i kulturi na prostoru općine Jajce.

S vjerom u njegovu pobjedu, ali i zajedničke liste i očekujući još veći angažman, iskustvo u rješavanju svih problema koji su domeni načelnika.

Ovim putem želim pozvati sve naše simpatizere kako u zemlji tako i u dijaspori da se prije svega registruju i iziđu na Lokalne izbore te nam pruže podršku. Ovo je samo početak naše međusobne saradnje i zajedničkog djelovanja za dobrobit svih građana Jajca.

Opće stanje u BiH poprilično teško, suočeni smo s odlaskom mladih ljudi odlaze i iz mnogo boljih i sređenijih sredina, ne samo iz Jajca. To je trend koji je prisutan na Balkanu. Mi moramo sve učiniti sve kako bismo zaustavili odlazak mladih ljudi, a to možemo jedino kroz privlačenjem investitora, jačanjem ekonomije i turizma te stvaranjem pogodnijeg ambijenta za život.

Jačanjem privrednih resursa jedina su garancija opstanka svih građana bez obzira na dob na svojim ognjištima. U sve te razvojne projekte moramo uključiti i našu dijasporu da aktivno učestvuje i na taj način da pokažemo da su i oni dio društvenih promjena.

Mi smo spremni odgovoriti na izazove koje vrijeme stavlja pred sve nas, a to nećemo moći bez ukazivanja povjerenja glasača. Nadamo se da će kampanja i sami izbori proteći na jedan korektan i regularan način, da će to biti festival demokratije i odlučivanje za bolje sutra na ovim jajačkim prostorima, poručili su iz OO ASDA Jajce.

 

 

(Jajce Online)