MUP RS sprovodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom te poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Policijski službenici MUP-a RS su proteklog vikenda s ciljem provjere poštovanja epidemioloških mjera sproveli niz aktivnosti u saradnji sa Komunalnom policijom i inspekcijskim službama te je obustavljen javni skup, korida u mjestu Liskovica, kod Mrkonjić Grada, na kojem je prisustvovalo oko 700 građana.

U saradnji sa nadležnim službama izdato je ukupno 17 prekršajnih naloga u ugostiteljskim objektima zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja više od 50 lica na jednom mjestu, saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS ističu da će planske aktivnosti u vezi s kontrolom poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije biti nastavljene i u narednom periodu.

 

 

(nezavisne)