Kralj stočara Republike Srpske i nekadašnja zvezda “Parova”, Ilija Grahovac pozvatiji kao Zmaj od Šipova, živi na planini, gde na konju obilazi svoje veliko stado goveda i konja i uživa na čistom planinskom vazduhu. On se hrani domaćom hranom koju priprema sa svojim čobanima.

Zmaj kaže da na plani nema korone, nego da sluša cvrkut ptica i žubor potoka, bez gužve i ljudi, pa mu maska i nije potrebna. Kad uveče dođe sa planine kući, gleda šta se dešava u Beogradu, Srbiji i Republici Srpskoj. Zmaj se brine za svog prijatelja Milomira Marića i zove ga da dođe kod njega u Šipovo.

Zmaj od Šipova

Zmaj od Šipova Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

– Milomire Mariću prijatelju, dođi kod Zmaja u Šipovo na planinu da se spasiš od korone i da pečemo jagnje i uzivaš u lepotama planine i da jašes na belom konju sa Zmajem – kaže Zmaj koga je Marić svojevremeno doveo u “Parove” gde je postao medijska zvezda. Zmaj je čuo da Milomir Marić predlaže neke poze za s**s u koroni, i poručuje mu da se kane ćorava posla, jer ne zeli da mu Marić dobije koronu.

Zmaj živi za koride i borbu bikova, pa je pre neki dan sa prijateljem Miroslavom Čigojem bio na koridi u Busovači gde se posle dugog vremena sreo sa prijateljima koride i uživao u borbi bikova.

 

 

(agencije)