Jajčanin Hazim Glavaš poznatiji kao Brico nakon teške bolesti preminuo je jutros oko 6 sati u svome domu u Ključu, piše Jajce Online.

-Poštovani građani Ključa, Jajca, BiH i dijaspore. Obavještavamo vas da je dana 17.8.2020.godine preselio na Ahiret poznati nam Brico Hazim Glavaš. Da mu dragi Allah dž.š. podari Džennet. Familija Glavaš se zahvaljuje građanima i bolničkom osoblju na pomoći i razumijevanju, napisali su članovi porodice na društvenim mrežama.

Podsjećamo, naš Hazim Glavaš bolovao od karcinoma debelog crijeva, te mu je bilo potrebno 49.500 eura za dvosedmično liječenje u Turskoj. Porodica nije imala dovoljno sredstava za prvu operaciju, a u taj tretman bila je uključena i kemoterapija.

U akciju prikupljana pomoći uključili su se brojni bh. građani kako u zemlji, tako i u dijaspori. Iako ne živi u Jajcu dugi niz godina na ovaj apel nisu se mogli oglušiti ni naši sugrađani. Osim prikupljanja pomoći u samom gradu Jajcu, posebno trebamo istaknuti ažurnost grupe ” Srcem za stanovnike Jajca” i koordinatora Dinu Filipovića.

Tokom ratnih dešavanja Hazim Glavaš bio je komandir izviđačko- diverzantske čete 305/705. jajačke Slavne brdske brigade. Bio je neustrašivi borac Armije Bosne i Hercegovine,a to najbolje dokazuje da je čak sedam puta ranjen.

Prije dvije godine umrla mu je supruga, a iza njega je ostalo dvoje djece. Mjesto i vrijeme ukopa bit će naknadno poznato.

 

 

(Jajce Online)