Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, sprovode niz preventivnih i represivnih aktivnosti, s ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Na području ove Uprave, u dane vikenda od 14. do 16. avgusta 2020. godine, realizovana je lokalna akcija s ciljem pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana 163 učesnika u saobraćaju, od kojih je 154 podvrgnuto testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu i tom prilikom su 32 učesnika u saobraćaju sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 od 0,30 g/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 od 0,80 g/kg, kod 12 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 od 1,50 g/kg, a kod 5 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg koji su i lišeni slobode.

Tokom akcije, sankcionisano je i 15 učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

(Jajce Omline)