U Sarajevu će se danas predstaviti zajednički kandidati “Četvorke” za načelnike devet općina u Kantonu Sarajevo na lokalnim izborima 2020.

Kako je saopćeno iz Naroda i pravde, Naše stranke, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, kandidati su Adnan Delić, Amar Dovadžija, Dženan Brkanić, Enes Kazić, Elvedin Tatarević, Hasan Tanović, Ibrahim Hadžibajrić, Nermin Muzur i Srđan Mandić.

Oni će se danas obratiti javnosti, a bit će potpisana i prva zajednička izjava kandidata za načelnike.

Potpisivanju će prisustvovati i lideri stranaka Predrag Kojović, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Ibrahim Hadžibajrić.

Podsjetimo, “Četvorka” je ranije potpisala sporazum o saradnji za predstojeće izbore s porukom da očekuju pobjedu.

Kandidati Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste prvom zajedničkom izjavom zvanično najavljuju saradnju do, ali i nakon Izbora.

U zajedničkoj izjavi obavezuju se na na dosljedno sprovođenje zajedničkog programa i djelovanja, te izražavaju odlkiučnost da rade na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana, te opredjeljenje da u svom mandatu pokrenu promjene koje će od Sarajeva napraviti savremen, europski grad jer to Sarajevo i njegovi stanovnici zaslužuju.

“Odlukom da zajednički djelujemo na ostvarivanju konkretnog programa i jasno utvrđenih ciljeva, pokazujemo našu spremnost da mijenjamo postojeće stanje i krenemo u novo, bolje političko djelovanje kojem je primarni interes – interes građanki i građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Svjesni problema koje nasljeđujemo od naših prethodnika uvjereni smo da zajedno sa svim građankama i građanima Kantona Sarajevo možemo stvoriti siguran, ugodan, kvalitetan život u Sarajevu i tim primjerom pokazati našu viziju Bosne i Hercegovine.

Uvažavajući međusobne ideološke i političke razlike, jednakopravnost svih građanki i građana je neupitan princip naše borbe protiv onih koji očajnički žele zadržati postojeće stanje. Obavezani čvrstim principima, spremni da polazeći od sebe mijenjamo društvo u kom živimo, promijenit ćemo načine funkcionisanja naših lokalnih zajednica. Vratit ćemo povjerenje građanki i građana u lokalne institucije radeći na potpunoj transparentnosti i nultoj toleranciji prema korupciji i nepotizmu. Želimo uspostaviti modernu, efikasnu i depolitiziranu javnu upravu koja će biti servis građanima i privredi a ne prepreka i prilika za korupciju. Pametnim i odgovornim upravljanjem, od naših općina napravit ćemo područja privrednog i ekonomskog razvoja.

Želimo mijenjati naš grad, ali i istinski zaštiti i unaprijediti kulturno, arhitektonsko nasljeđe i javne površine. U našim politikama posebnu ćemo pažnju posvetiti mladima i njihovim obrazovnim, sportskim i poslovnim ambicijama. Našim predanim radom na ispunjenju programa, probudit ćemo nadu i dokazati našu neupitnu vjeru u bolju Bosnu i Hercegovinu”, navodi se u Izjavi.

bhrt.ba