Stranka demokratske akcije (SDA) donijela je odluku o kandidatima za načelnike na predstojećim Lokalnim izborima. U većini lokalnih zajednica ta će stranka imati svoje kandidate, dok će u nekima podržati kandidate drugih stranaka ili zajedničke kandidate.

Poznata su imena svih njihovih kandidata u cijeloj Bosni i Hercegovini. U našem gradu Jajcu će SDA kao kandidata za načelnika ponuditi Edina Hozana (47) diplomiranog inženjera mašinstva. U toku agresije na BiH bio je pripadnik Armije R BiH.

U periodu od 2003. do 2009. godine radio je kao profesor informatike i stručnih predmeta u Srednjoj strukovnoj školi u Jajcu, te bio voditelj stanice tehničkog pregleda „Vrbas 98“.

Od 2004. godine član je IO SDA Jajce i KO SDA SBK Travnik. Za vijećnika OV Jajce izabran je 2004. godine, a u periodu 2006 – 2010. godine bio je zastupnik u Skupštini SBK/KSB Travnik. Od 2008. do 2010. godine bio je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a  2009. godine izabran je za predsjednika OO SDA Jajce

. Za načelnika Općine Jajce izabran je na lokalnim izborima 2012. godine, a nakon četiri godine uspješnog mandata ponovo dobija povjerenje svojih građana.

Ove godine potvrđen mu je novi mandat za predsjednika OO SDA Jajce i na posljednjim izborima za KO SDA SBK izabran je za potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA SBK Travnik.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

 

 

(Jajce Online)