Italijan Andrea Dovizioso (Ducati) osvojio je Veliku nagradu Austrije u kraljevskoj MotoGP klasi, nakon što je prvi prošao ciljem trke vožene u nedjelju na Red Bull Ringu u Spielbergu.

Italijan Andrea Dovizioso (Ducati) osvojio je Veliku nagradu Austrije u kraljevskoj MotoGP klasi, nakon što je prvi prošao ciljem trke vožene u nedjelju na Red Bull Ringu u Spielbergu.

Poput pobjednika trke moraju se osjećati i talijanski veteran Valentino Rossi te Španac Maverick Vinales koji su pravim čudom izbjegli teže povrede kad su se sudarili Francuz Johann Zarco i Talijan Franco Morbidelli.

Morbidelli i Zarco su završili pokraj staze, ali se jedan od motora prevrtao zrakom i prijetio vozačima koji su dolazili iza spomenuog dvojca. Prvi su na udaru bili Vinales i Rossi. Srećom, leteći motocikl je preletio preko Vinalesa i proletio ispred Rossija te su obojica neokrznuti prošli dalje, prenosi Hina.

Zarco je neozlijeđen izašao iz incidenta, a Morbidelli je uz pomoć liječnika odveden sa staze, ali činilo se bez težih posljedica.

Utrka je prekinuta kako bi bili uklonjeni ostaci motocikala i bila popravljena zaštitna ograda. Nastavak s novim startom najbolje je iskoristio Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) koji je stigao do 15. pobjede u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Španac Joan Mir (Suzuki) koji je za pobjednikom zaostao 1.377 sekundi, a treći je bio Australac Jack Miller (Ducati) sa zaostatkom 1.549 sekundi.

Najbolji svjetski motociklisti će već za tjedan dana voziti šestu utrku sezone, ponovno na Red Bull Ringu u Spielbergu, a borit će se za Veliku nagradu Štajerske.

VN Češke – MotoGP, rezultati

1. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 28:20.853
2. Joan Mir (Špa/Suzuki) +1.377
3. Jack Miller (Aus/Ducati) +1.549
4. Brad Binder (JAR/KTM) +5.526
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +5.837

SP vozača – ukupno (4/14)

1. Fabio Quartararo (Fra) 67 bodova
2. Andrea Dovizioso (Ita) 56
3. Maverick Vinales (Špa) 48
4. Brad Binder (JAR) 41
5. Valentino Rossi (Ita) 38

[embedded content]

KOMENTARI

Scsport.ba