U Turbetu kod Travnika jučer je, praktično u jeku krize uzrokovanom epidemijom koronavirusa, otvorena nova fabrika firme E&M –BHPal

Firma E&M –BHPal nastala je 2007. godine, kada je pokrenuta proizvodnja ambalaže od drveta, prvenstveno od drvenih paleta.

Vlasnik firme Emir Pajić na otvorenju je kazao su sloga, godine upornog rada, odricanja i zajednički ciljevi rezultirali uspješnim ishodom.

“Vjerovali smo da će se jednog dana sav uloženi trud isplatiti i da ćemo pronaći način da doprinosimo društvu u kojem živimo. Moj 13-godišnji sin vozi viličar, jedne kćerka završila je ekonomiju, druga još studira, ma čitava porodica je zaposlena u našoj firmi”, kazao je Pajić.

Foto: Vitez.info

Nove pogone i nova radna mjesta otvorenim je proglasilo premijer SBK Tahir Lendo, a otvorenju prisustvovalo je više zvanice.

Proizvodni pogoni ove firme su rasprostranjeni na 5000 kvadratnih metara, a dnevni kapacitet proizvodnje paleta iznosi 500 komada, sa planiranim povećanjem na 700 komada. E&M –BHPal izvozi i plasira proizvode Njemačku, Austriju i Italiju, te u zemlje regije. U firmi trenutno radi 22 radnika, a planiraju uskoro dostići brojku od 50 zaposlenih.

 

(Klix.ba)