Fanovi Barcelone ne pamte teže dane od ovih, nakon što je njihov tim u petak sa 8:2 deklasiran od strane Bayerna u Ligi prvaka.

Fanovi Barcelone ne pamte teže dane od ovih, nakon što je njihov tim u petak sa 8:2 deklasiran od strane Bayerna u Ligi prvaka.

Najavljuju se brojni odlasci s Nou Campa, a sada brazilski mediji pišu kako bi sidro mogao dići i Lionel Messi!

Esporte Interativo piše kako je Argentinac odlučio dići ruke od Barcelone, te je već ovoga ljeta napustiti.

Novinar Selon Behler, koji radi za navedeni list, i koji je svojevremeno prvi izvijestio o transferu Neymara u PSG, tvrdi da je Messi već donio odluku da Katalonce napusti ovog ljeta.

Navodno, o svemu je obavijestio svoje menadžere, koji sada treba da mu pronađu klub, koji će platiti papreno obeštećenje. Navodno, klauzula o raskidu iznosi nevjerovatnih 700 miliona eura, ali je realnije, u slučaju da Messi zaista ostane pri svom stavu, da ta cifra bude znatno manja.

Osnovni razlog Lionelovog nezadovoljstva je, po riječima Behlera, čvrst stav Uprave da, mimo želje ii prijedloga igrača, oni odlučuju o svemu. To se nije dopalo slavnom Argentincu.

Iako je za ponedjeljak najavljen definitivan rastanak sa trenerom Quiqeom Setienom, Messi je kažu „digao ruke” od svega, godinu dana prije isteka ugovora.

Najbliži njegovom dovođenju su navodno Manchester City i Inter, između kojih će Messi vjerovatno birati…

KOMENTARI

Scsport.ba