Rzred elektrotehničara koji je maturirao školske godine 2003./2004. u Jajcu održao je šesnaestu godišnjicu mature.

Ovaj razred se razlikuje od svih ostalih, naime oni se svake godine okupljaju. Ove godine je Covid – 19 poremetio cijeli svijet iz ravnoteže, pa tako i njihovo okupljanje.

Kako je većinu kolega nakon završene srednje škole potreba za kruhom odvela u razne dijelove Evrope oni su ipak dolazili na proslavu godišnjice mature ranijih godina.

Nažalost, ove godine to nije slučaj, jer kako od milja nazvana “korona” je spriječila mnoga putovanja pa tako i njihovo u svoj rodni grad da posjete svoje kolege iz školskih klupa.

Druženje je održano na simboličan način tako što su se sastale samo kolege koje prebivaju u Jajcu, nadajući se da će ih iduće godine biti što više.

Na druženjuje izostala i tradicionalna prozivka.

Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi uz poštivanje svih preporuka FUCZ.

Nažalost, ovaj susret ima i svoju tužnu stranu. Na dan okupljanja prvo što urade jest da posjete grob svoga pokojnog prijatelja iz školske klupe Vedrana Bagarića, upale svijeću i polože vijenac. Podsjećamo, u noći nakon proslave mature 2004. godine desila se prometna nesreća čije su živote izgubili pokojni Vedran Bagarić i Mijo Cvitić.

Nadamo se da se ovakvi tragični događaji više neće dešavati i biti pouka mlađim generacijama koje dolaze ne dođe do sličnih događaja.

 

 

(Jajce Online)