Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće sutra brojne privredne i poljoprivredne subjekte i proizvođače u regiji Semberija, a obići će i pogone zvorničke “Alumine”.

Višković će u 10 časova posjetiti Mesnu industriju “ZP-komerc” u Vršanima, gdje će razgovarati sa direktorom Ljubišom Rosićem.

Ovom sastanku prisustvovaće i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Ćorić.

Nakon sastanka, predviđen je obilazak proizvodnih pogona.

Premijer Višković i ministar Pašalić u 11 časova u Donjem Magnojeviću posjetiće farmu poljoprivrednog proizvođača Bobana Petrića.

U 11.30 časova Višković i Pašalić posjetiće Prehrambenu industriju “Sava Semberija” u Bijeljini i razgovarati sa direktorom Stevom Filipovićem.

Premijer RS i ministar poljoprivrede u 12.45 časova posjetiće i poljoprivredno gazdinstvo Mladena Mitrovića u Donjem Crnjelovu.

U 14.55 časova Višković će održati sastanak sa predsjednikom Upravnog odbora zvorničke “Alumine” Milom Matićem, nakon čega je predviđen obilazak novog proizvodnog pogona te firme.

bhrt.ba