Sedmorica igrača od danas su i službeno novi članovi Hajduka i priključuju se radu druge ekipe splitskog kluba.

Sedmorica igrača od danas su i službeno novi članovi Hajduka i priključuju se radu druge ekipe splitskog kluba.

Ivan Ćalušić, Madžid Šošić, Branimir Barišić, Matija Burin, Asim Muratović, Azer Omeragić i Leonid Ignatov danas su službeno potpisali za Hajduk i konkuriraju za prvu utakmicu sezone Druge HNL u kojoj Hajduk II u subotu gostuje kod Opatije.

Madžid Šošić rođen je 12. avgusta u Bugojnu, igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a u Hajduk je stigao iz juniorske ekipe Željezničara. Asim Muratović rođen je 7. maja 2001. godine u Živinicama, igra na poziciji desnog bočnog, a stiže iz tuzlanske Slobode i mladi je reprezentativac BiH.

Ivan Ćalušić rođen je 12. septembra 1999. godine u Splitu, igra na poziciji zadnjeg veznog, a do sada je nastupao za RNK Split i Croatiju iz Zmijavaca.

Branimir Barišić rođen je 31. maja 1998. godine u Livnu i igra na poziciji stopera. Prvi put je iz Troglava u Hajduk stigao 2014. godine i zadržao se s Bijelima sve do 2018. godine kada je prešao u redove Šibenika odakle se sada vraća na Poljud.

Matija Burin rođen je 25. marta 2001. godine u Izoli, igra na poziciji stopera, stiže iz juniorske ekipe Olimpije i kapetan je U-19 reprezentacije Slovenije i već je upisao nekoliko nastupa za prvu ekipu Olimpije.

Azer Omeragić (14. srpnja 2002.) i Leonid Ignatov (4. siječnja 2002.) najprije će se priključiti radu juniorske momčadi, ali bit će na raspolaganju treneru druge momčadi Bijelih. Obojica su rođeni u Skoplju, stižu iz Vardara i U-19 su reprezentativci Makedonije. Omeragić igra na poziciji centralnog napadača, a Ignatov je krilni napadač.

Prirodna je naša orijentacija na lokalni bazen, pa na državu i nakon toga na cijelu regiju. Hajduk je prepoznat kao veliki klub u kojem mladi igrači žele doći i u kojem vide veliku priliku za vlastitu afirmaciju. Istovremeno, smatramo da moramo biti prisutni kao klub. Doselekcija je kontinuirana, moramo stalno tražiti boljeg igrača i da što više njih bude zajedno na terenu. Svjesno smo pomladili i napravili smjenu generacija u drugoj momčadi. Smatramo da je druga momčad bitna za prvo seniorsko iskustvo mladog igrača radi adaptacije na seniorski nogomet”, osvrnuo se sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija na nove igrače koji su pojačali konkurenciju druge ekipe.

KOMENTARI

Scsport.ba