1. Općinska organizacija SBB-a Jajce donijela je odluku o usvajanju liste kandidata za lokalne izbore 2020. godine.

Listu sačinjavaju vrlo obrazovani kadrovi dokazani u društveno-političkom radu, privredi, nevladinom sektoru… Na našoj listi nalaze se magistri nauka, doktori, inžinjeri, privrednici, predstavnici šehidskih porodica…

Općinska organizacija SBB-a Jajce, također, donijela je odluku o tome da na lokalnim izborima neće predlagati kandidata za načelnika općine Jajce iz samo jednog razloga – ne želimo biti dio dodatnih podjela.

Iako je u opticaju bilo više prijedloga kandidata za načelnika, među kojima su istaknuti ekonomisti, pravnici, politolozi, magistri nauka, usvojen je stav da se zbog aktuelnog političkom momenta, a sve u cilju ostvarivanja općeg interesa bošnjačkog naroda, donese vrlo racionalna odluka.
Općinska organizacija SBB-a poziva i ostale političke subjekte da narednim lokalnim izborima pristupe racionalno i donesu najadekvatnije odluke kada je u pitanju proces kandidatura za poziciju načelnika općine Jajce.
SBB se kao stranka, s već dokazanom medijatorskom ulogom, svima stavlja na raspolaganje da se kroz dijalog i argumentaciju dođe do najboljeg rješenja.

 

(Jajce Online)