Na području opštine Pale danas je Dan žalosti povodom tragične smrti bračnog para Hršum, saopćeno je iz opštinske uprave.

“Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan kada će bračni par Hršum biti sahranjen”, navodi se u saopćenju.

Bračni par Dario i Danijela Hršum poginuli su prije dva dana u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u naselju Kalovita brda.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali putnički automobil marke Mercedes, kojim je upravljao A. K. iz Sarajeva i putnički automobil marke Audi, kojim je upravljao lice D. H. iz Pala.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na mjestu događaja smrtno su stradali Danijela i Dario Hršum. Suvozač iz automobila „Mercedes“ A. R. zadobila je teške tjelesne povrede, dok su vozač i ostala dva putnika iz navedenog automobla zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Klinici urgentne medicine Koševo, Sarajevo.

Uviđaj saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u prisustvu sudskog vještaka.

Vozač A. K. osumnjičen za krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja uhapšen je, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat nadležnom tužilaštvu.

Obdukcija tijela smrtno stradalih osoba bit će izvršena danas u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske u Bijeljini.