Danas je za pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom u Kantonu Sarajevo trebalo da bude otvoren privremeni izolatorij u Studentskom Domu Bjelave, ali on još uvijek nije počeo sa radom.

[embedded content]

“Već nekoliko dana vode se razgovori oko toga koja zdravstvena ustanova u Kantonu Sarajevo treba da upravlja izolatorijem u Studentskom domu Bjelave. Iznose se različiti argumenti za i protiv i još uvijek nismo došli do definitivnog rješenja”, rekao je za BHRT direktor Domova zdravlja KS Muhamed Ahmić.

On je komentarisao saopštenje iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u kojem se navodi da ova zdravstvena ustanova ne prihvata mogućnost da rukovodi radom izolatorija na Bjelavama.

“Sve zdravstvene ustanove u Kantonu Sarajevo imaju problema sa kadrom i u tom smislu potpuno je uredu da participiraju u radu, odnosno da pošalju svoje radnike u taj izolatorij i da tamo rade. Zbog čega kolege iz Opće bolnice smatraju da oni ne bi mogli da budu nadležni, to je pitanje za njih, iako ja lično smatram da je potpuno normalno da jedna bolnica bude nadležna i da vodi rad izolatorija”, ističe Ahmić, te dodaje:

“Ja se nadam da će u roku od 48 sati pitanje oko izolatorija na Bjelavama biti riješeno iako bih volio da je to pitanje bilo riješeno juče”, zaključio je Ahmić u razgovoru za BHRT.

bhrt.ba