Koronavirus, ilustracijaFoto: Afp

Muškarac koji je s koronavirusom otišao na misu zarazio je 53 ljudi, a oni su virus širili dalje. Među oboljelima je i obitelj s četvero djece.


Muškarac (56) kojem je dijagnosticiran koronavirus otišao je sredinom lipnja u crkvu u američkoj državi Ohio. S te mise zarazile su se 53 osobe, a neke su bolest širile dalje, pa je broj zaraženih povezanih s tim događajem 91, piše CNN.

Među zaraženima je jedna obitelj u kojoj se prvo zarazio muškarac (34), zatim njegova supruga (31), a potom i četvero djece u dobi od jedne od 11 godina.

Koronavirus je potvrđen i kod supruge i djece muškarca koji je pokrenuo zarazu.

“To se širi poput požara. Jako, jako strašno”, rekao je Mike De Wine, guverner te države. Pozvao je sve koji pohađaju religijske obrede da nose maske. U državi Ohio one su za sve starije od 10 godina obvezne još od 22. lipnja. Od prošle srijede čak i djeca školama moraju ih nositi, uz rijetke iznimke.

Guverner je rekao da će poslati pismo crkvama, džamijama i sinagogama kako bi i oni širili informacije o zaštiti.

“Neophodno je da, svaki put kad se ljudi sastanu, svi nose maske, stoje na međusobnoj udaljenosti, peru ruke, a kad su na zatvorenom, da se omogući dobro strujanje zraka”, rekao je.

Ohio broji više od 96.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

dnevnik.hr

(Srednjabosna.com)